Missing System Tray icon


Author
Message
Patrick O'Keefe
Patrick O'Keefe
Expert
Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)Expert (876 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 601, Visits: 4.1K
Fixed in v8.

dbminter
dbminter
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 4.8K, Visits: 51K
Yes, this was one of the early issues I stressed during the v8 beta testing.  Macrium redesigned how Reflect interacts with the Notifications, etc. and directly addressed this issue.  It was one of the things I was checking to make sure was still working when v8 was released into the wild.  I had to manually drag and drop the icon into the visible area, but it worked from thereafter.  There were a few bumps in the beta road on this issue Smile but Macrium appears to have successfully addressed it.  Great job, Macrium!

klepp0906
klepp0906
Junior Member
Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 38, Visits: 149
oddly enough, it seems to have returned (to being an issue) at least for me.  whether it was a windows update, or the recent macrium update - no idea.  but im not getting the icon showing i have a running backup in the tray/notification area/overflow whatsoever.  

checked to see if it automagically toggled off in the taskbar settings and it isnt even there... as a backup is running.  /shrug
dbminter
dbminter
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)Macrium Evangelist (7.7K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 4.8K, Visits: 51K
There was a bug in the 2nd most recent Reflect update that caused the system icons not to appear.  Are you sure you're running the latest version?

klepp0906
klepp0906
Junior Member
Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)Junior Member (57 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 38, Visits: 149
I’ll have to manually check for updates. I’m updated to the most recent that was pushed to me. But if it’s super recent and I didn’t get the notification yet, it’s possible. Will check. Thanks for the heads up.

EDIT: and wouldnt ya know it, for whatever reason I didnt get the most recent update push (probably because i havent restarted my computer since it was pushed and it doesnt notify otherwise or if you open macrium directly or something.  regardless, updated and going to assume all is well!
Edited 4 December 2022 4:11 PM by klepp0906
GO

Merge Selected

Merge into selected topic...



Merge into merge target...



Merge into a specific topic ID...




Reading This Topic

Login

Explore
Messages
Mentions
Search