7.2.4440 update, no recovery images displayed


Author
Message
Dreamer2004
Dreamer2004
Talented Member
Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 96, Visits: 381
Just updated from the version before last and receive the same error: The restore window shows no images and if you search for them they cannot be opened either:


Edited 27 August 2019 8:02 PM by Dreamer2004
jphughan
jphughan
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 12K, Visits: 71K
Is there an error when you browse to an image file and select one, or does the browse window just disappear without showing the backup in the main application window? There are other reports of backups not being listed in the Restore area in the Rescue Media environment, so this might have the same underlying cause as that. Macrium has already asked one of the people who reported that to submit a support ticket for further investigation, which they did today.
Dreamer2004
Dreamer2004
Talented Member
Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 96, Visits: 381
If I browse to an image file and select one, nothing happens (no error message), the browse window just diappears... An image restore is not possible at the moment, but mounting an image in windows explorer is still possible.

Stefan Bernhard
Stefan Bernhard
New Member
New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 15, Visits: 65
Dreamer2004 - 28 August 2019 8:30 AM
If I browse to an image file and select one, nothing happens (no error message), the browse window just diappears... An image restore is not possible at the moment, but mounting an image in windows explorer is still possible.

That's exactly how it is with me. Bootmenu Windows 10 PE (WADK). Bootmenu Windows RE everything is displayed correctly. Have for the support a ticket opened.

Edited 28 August 2019 1:02 PM by Stefan Bernhard
Dreamer2004
Dreamer2004
Talented Member
Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)Talented Member (174 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 96, Visits: 381
Stefan Bernhard - 28 August 2019 10:36 AM

That's exactly how it is with me. Bootmenu Windows 10 PE (WADK). Bootmenu Windows RE everything is displayed correctly. Have for the support a ticket opened.

How did you return to v7.2.4325? I have the licensed Home Edition, but the installer that is available to me only sets up the latest edition...

jphughan
jphughan
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 12K, Visits: 71K
Probably by periodically using the download agent to retrieve full installers and keeping them around for a while. Other forum members do this as well. Keeping ISO file Rescue Media builds from older versions is another thing some forum users do, so that if a new version turns out to have a problem that affects Rescue, they still have a way to use Rescue Media created by a previous release without having to keep a stack of discs or flash drives around or even have downloaded older installers beforehand.
dbminter
dbminter
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)Macrium Evangelist (5.5K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 3.7K, Visits: 35K
He probably kept a copy of the old installer or just restored an image he made of the Windows partition with 7.2.4325 installed on it.


As for the first option, here's a suggestion.  If you're using flash drives to make your Rescue Media and it's relatively large enough, you can do what I do.  Make a folder on the flash drive.  Every time a new update for Reflect is notified by the software, use the Download Agent downloaded from the Macrium.com front page and download the latest full installer.  Then, copy that full installer to the flash drive folder.  Then, you can hold on to past versions for a while.  And you could probably just keep the old installers until the flash drive is getting near full.  Then, you can delete some of them starting with the older ones first.  This way, you can regress to an older version if there is some kind of issue you encounter where the software can't be used.


EDIT: Ah, JP replied while I was composing mine.  I also keep old copies of the Rescue Media ISO's, just in case there's something wrong with the Rescue Media that doesn't immediately manifest itself.   And I keep them on my Rescue Media flash drive, too.

Edited 28 August 2019 2:33 PM by dbminter
Chris
Chris
Macrium Representative
Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)Macrium Representative (297 reputation)
Group: Moderators
Posts: 201, Visits: 5.8K
Dreamer2004 - 28 August 2019 8:30 AM
If I browse to an image file and select one, nothing happens (no error message), the browse window just diappears... An image restore is not possible at the moment, but mounting an image in windows explorer is still possible.

HI @Dreamer2004

Thanks for posting, sorry you are having problems. Please try changing Macrium Reflect language settings from English to German by pressing Ctrl+Shift+L, a restart of Reflect will be required. This should resolve the issue.

I can reproduce the issue by running Macrium Reflect with English settings on an OS with German region but the issue does not reproduce when running Reflect with German language settings on an OS with German region set.

Kind regards.

--
Chris Bamford
Macrium Reflect Development & Support
KnowledgeBase: http://knowledgebase.macrium.com/
YouTube Videos: https://www.youtube.com/user/Macrium

Next Webinar


jphughan
jphughan
Macrium Evangelist
Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)Macrium Evangelist (18K reputation)
Group: Forum Members
Posts: 12K, Visits: 71K
Interesting find, and now I'm curious if this explains the report from @heiermann that WinRE works but WinPE 10 doesn't.  Since Stefan is using Reflect in German, is it possible that WinRE builds use German language settings when they're installed alongside a German language Windows instance, while WinPE always uses English, and therefore Stefan's WinPE 10 builds would be creating a language "mismatch" between Reflect and the underlying OS?  But given that this was not an issue with previous releases, is this something that can be fixed such that images still appear in this language mismatch condition?

Edited 28 August 2019 4:23 PM by jphughan
Stefan Bernhard
Stefan Bernhard
New Member
New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)New Member (19 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 15, Visits: 65
That's a thing. I switched Macrium to English using the keys strg-ctrl + L and created a rescue medium (Windows 10 PE) for the Windows Bootmenu. See there I can now see my image in Explorer. Now it is in English, but I would like to have it in German. With the version 7.2.4325 everything and I did not work 7.2.4440 unfortunately. See Screenshots in my Post: https://forum.macrium.com/Topic30600.aspx#30750
I have just communicated the problem to the support. Now I'm already a bit further.

Edited 28 August 2019 6:17 PM by Stefan Bernhard
GO

Merge Selected

Merge into selected topic...



Merge into merge target...



Merge into a specific topic ID...




Reading This Topic

Login

Explore
Messages
Mentions
Search